TPH protect

 • Ги задоволува новите стандардни методи (DGHМ/VAX) и Европските стандарди (наведен во DGHМ/VAX листите) 
 • Не содржи алдехиди
 • Нуди првокласна заштита
 • Широк спектар на микробилошка активност, ефикасен против бактерии (вклучувајќи ТБ, МРСА), габи, вируси (вклучувајќи ХИВ, ХБВ, ХЦВ, рота -, адено- норо-, -полѕома СВ 40-, вациниа -вируси)
 • Има добра способност за чистење и отстранување на наслаги од нечистотиите - нема потреба од користење на дополнително средство за чистење
 • Не содржи испарувачки материи 
 • Без мирис
 • Добра материјална компатибилност на работниот раствор
 • Погоден за особено чуствителни подрачја и чуствителни материјали (на пр: акрилно стакло)

Места на примена:

Се користи за дезинфекција и чистење на сите видови на површини и медицински помагала (CE 0297), наменет е за сите области каде хигиенската безбедност е особено важна:

 • во сите болнички оддели
 • оддели чуствителни на мирис (на пр: одделенија за интензивна нега, неонатални одделенија итн.)
 • чуствителни материјали (на пр: акрилно стакло, инкубатори итн.)
 • во критични, чуствителни подрачја за производство (на пр: фармацевтската и козметичката идустрија)

Микробиолошка активност

TPH® protect е ефективен и ефикасен против

 • бактерии (вклуч. ТБ, МРСА)
 • габи
 • вируси (вклуч. ХИВ, ХБВ, ХЦВ, ротавируси, норовируси, аденовируси)

Пакување:

 • TPH® protect 2 L
image

Производител