JEM Medical snippet

Подобрен Pronto Dry

Побрз и поосетлив на Helicobacter pylori од било кога


Што е исто?

Подобрениот Pronto Dry сеуште се потпира на докажаната точка на очитување - конструираниот прстен на детекција и менувањето на бојата од жолта кон црвена.
Покрај тоа, крајното читање е сеуште после 60 минути.


Што е различно?

image

Новата патентирана мембранска точка, вметната помеѓу точката на очитување и прстенот за детекција, овозможува побрза миграција на амониум јоните кон прстенот за детекција. Ова доведува до 200% побрзо откривање на иста концентрација на Helicobacter pylori во време од 1 минута до 20 минути.

Во завршното читање на 60 минути, подобрениот Pronto Dry е 30% почуствителен за иста концентрација на Helicobacter pylori vs. оригиналниот Pronto Dry.

image