Perform

Концентриран дезифициенс во прашкаста форма, на база на активен кислород кој се ослободува со растворањето на Perform® гранулите во вода.

 • Екстремно голем опсег на ефикасност, ефективен против бактерии (вклучувајќи И ТБ), габи, вируси (вклучувајќи ги и ХБВ,ХЦВ и ХИВ) и спори
 • Запишан од страна на Роберт Кох Иснтитутот во согласност со Германскиот закон (18 ИфСГ - Закон за Заштита од Инфективни болести)
 • Тестиран согласно ЕС стандарди
 • Мурине Норо-Вирус согласно ЕН 14476 
 • На база на кислород - без внатрешно загадување на воздухот
 • Не содржи алдехиди
 • Средство за чистење и дезинфекција кое максимално ја штити околината 
 • Не содржи надразнувачки лесно испарливи материи, се препорачува за критични подрачја (на пр. одделенија за интезивна нега, неонатални оддели, стерилни единици итн.)
 • Може да се примени во присуство на пациенти
 • Може да се применува на сите видови површини, дури и на чувствителни материјали како што е акрилното стакло во инкубаторите
 • Има добра способност за чистење и одстранување на наслагите од нечистотија

Места на примена:

Се користи за дезинфекција и чистење на медицински помагала и сите видови на површини (CE 0297). Perform® е особено погоден за употреба во ризични области каде е потребно пријателско средство за дезинфекција на површини со широк спектар на ефективност и кое нема да го загади внатрешниот воздух, на пр:

 • оддели за интензивна неонатална нега, оддели за трансплатација и опекотини, оддели за интезивна нега, стерилни единици, родилни сали, дијагностички единици со итни оперативни зафати, млечни кујни, лаборатории, оддели за физикална медицина (кади), докторски и стоматолошки ординации
 • фармацевтската и козметичката индустрија

Бидејќи работниот раствор е компатибилен со скоро сите материјали, Perform® може да се користи и за “проблематични” материјали како што е акрилното стакло (инкубаторите).

Perform®, исто така, е погоден за дезифекција на кислородните маски и тренинг куклите.

Микробиолошка активност

Perform® е ефективен против:

 • бактерии (вклуч. ТБ)
 • габи
 • вируси (вклуч. ХИВ, ХБВ, ХЦВ, ротавируси, аденовируси, полиовируси, вациниа вируси, СВ40 папова вируси)
 • спори

Пакување:

 • Perform® прашок 900 g
image

Производител