mikrozid sensitive wipes

Спремни за употреба дезинфекциони марамчиња импрегнирани со алкохолен раствор.

 • Спремни за употреба безалхохолни 
 • импрегнирани дезинфекциони марамчиња
 • Многу брзо и ефективно делување
 • За површини осетливи на алкохол
 • Практична џамбо големина

Места на примена:

Брза дезинфекција на медицинска опрема (ЦЕ 0297) и други околни површини.

Посебно погоден за површини осетливи на алкохол (на пр: плесиглас и ултразвучни сонди).

Микробиолошка активност

Mikrpzid® sensitive wipes се активни против:

 • бактерии
 • габи
 • Хепатитис Б вируси
 • вируси (вклуч. ХИВ, ХЦВ, аденовируси, ротавируси, паповаируси, полиовируси)

Пакување:

 • Кутија со 200 марамчиња
 • Пакување за дополнување со 200 марамчиња
 • Пакување 24 марамчиња
 • Пакување 48 марамчиња