mikrozid AF liquid

Течност без алдехиди на база на алкохол за брза дезинфекција на простор и површини со распрскувач.

  • Спремен за употреба
  • Широка биоцидна активност во најкратко можно време
  • Добри навалжнувачки својства
  • Се суши брзо без остаток на траги

Места на примена:

Алкохолен раствор за брза дезинфекција на медицински помагала во сите области каде има зголемен ризик од инфекција и е потребно кратко време на делување. Дезинфекција на опертативни столови, болнички кревети, возила за брза помош, кревети за превоз и преглед, лабораториски столици и простории, медицински помагала, места на преглед на болните, работни површини и ѕидови во медицински установи и чекални за болните како и на сите санитарни простории.

Микробиолошка активност

mikrozid AF liquid е ефективен против:

  • бактерии (вклуч. ТБ)
  • габи
  • вируси (вклуч. ХБВ, ХЦВ, аденовируси, ротавируси, полиовируси)

Пакување:

  • mikrozid AF liquid 1 L со распркувач