mikrozid af jumbo wipes

Спремни за употреба дезинфекциони марамчиња импрегнирани со алкохолен раствор.

 • Спремни за употреба, импрегнирани 
 • дезинфекциони марамчиња
 • Широк спектар на биоцидна 
 • активност во најкратко можно време
 • Не остава траги и брзо се суши
 • Можност за дополнување на пакувањето 
 • (200 марамчиња во кутија / пакување за 
 • дополнување)
 • Џамбо марамчиња ( 20 џ 27 цм)

Места на примена:

Брза дезинфекција, на база на алкохол, на медицинските помагала (ЦЕ 0297) во сите подрачја каде има зголемен ризик од инфекција и е потребно кратко време на делување, на пример:

 • оделенија за третман на пациенти
 • кревети за преглед 
 • оперативни столови и околни работни површини
 • површини на медицинска опрема

Микробиолошка активност

Mikrpzid® AF Jambo wipes се активни против:

 • бактерии (вклуч. ТБ)
 • габи
 • Хепатитис Б вируси
 • вируси (вклуч. ХИВ, ХЦВ, аденовируси, ротавируси, паповаируси, полиовируси)

Пакување:

 • Кутија со 200 марамчиња
 • Пакување за дополнување со 200 марамчиња