Esemtan cleansing foam

Нежна пена за ефективно и брзо чистење на кожата.

  • Практично чистење и нега на нечиста кожа на пр: неподвижни пациенти и пациенти со инконтиненција
  • Брзо и нежно чистење со помош на благи тензиди
  • Не влијае врз дишењето на кожата
  • Брза редукција на микробите и брзо абсорбирање на мирисот, благодарение на  активните состојќи со антимикробно дејство
  • Липидни регулирачки состојќи за долготрајна исхрана
  • Дискретни парфимирани масла кои овозможуваат свеж мирис
  • Не остава лепливи остатоци

Места на примена:

За нежно чистење на валкана кожа (ефективно чистење дури и при дијареа и инконтиненција).

Инструкции за употреба:

Да се протресе конзервата, да се насочи спреј пумпата свртена надолу и на одалеченост од приближно 20 цм да се нанесе пената врз кожата. Да сеостави кратко време да делува и да се апсорбира со крпа за еднократна употреба.

Пакување:

  • Esemtan®cleansing foam од 500 ml.