rapid

Безалдехиден дезинфицирачки раствор за брза употреба базиран на алкохоли.

  • Без боја и мирис
  • Спремен за употреба
  • Брзо се суши без да остава траги
  • Согласно барањата за безбедност на храната
  • Тестирано согласно европските стандарди

Места на примена:

За дезинфекција на сите видови површини, во области во кои се бара брза микробиолошка ефикасност.

Методи/инструкции за употреба:

Arcana® rapid е спремен за употреба и се користи неразреден. Целосно да се навлажни површината, постројката или опремата. Растворот се суши брзо од третираната површина. Правилната употреба на Arcana® rapid во прехранбената индустрија не е штетна по здравјетп. The regulations of the LFGB are to be followed. Области во кои се употребува Arcana® rapid, меѓу другото се:
Пекарска индустрија:
дезинфекција на површини, опрема, машини за сечење.
Месна индустрија:
Дезинфекција на површини, опрема, сецкалки, даски за сецкање.
Козметичка индустрија:
Дезинфекција на работните области, системите за полнење, материјалите за пакување
Хигиена на вработените:
Дезинфекција на заштитната работна облека, дезинфекција на обувките.

Пакување:

  • Шише од 1 L
  • Канистер од 5 L