acid foam

Чистење на површини, апаратури и опрема

  • Кисела pH вредност
  • Добри перформанси за растворање на нечистотија
  • Високи карактеристики на пенливост
  • Согласно барањата за безбедноста на храната
  • Ефикасно отстранување на бигор.

Места на примена:

acid foam е особено погоден за чистење на површини во сите области каде постои ракување и обработка на храна.

Методи/инструкции за употреба

acid foam се нанесува на површините со апарати кои прават пена, се остава да дејствува и потоа се исплакнува површината со вода (од чешма). Погоден за употреба на плочки, керамика и ацидорезистентен емајл. За зголемување на моќта на чистење на производот, може да се користи поголема концентрација од истиот. На крај се врши темелно чистење на опремата со вода.

Пакување:

канистер 10 л