acid combi

течен концентрат, за дезинфекција и чистење на сите видови површини, базиран на кватерни амониумови соли.

  • Дезинфекција и чистење во еден чекор
  • Кисела pH вредност – спречува појавување на бигор
  • Високи карактеристики на пенливост
  • Широка микробиолошка ефективност, вклучувајќи ги и проблематичните микроби специфични за областите со храна
  • Може да се испере без да остава траги
  • Без боја и без мирис
  • Тестирано согласно европските стандарди

Места на примена:

Покрај добрите карактеристики за дезинфекција, Arcana® acid combi има и одлични чистачки перформанси. Погоден е за дезинфекција и чистење на површини во еден чекор, во области на ракување и производство на храна, во фармацевтската индустрија како и во козметичката индустрија.

Методи/инструкции за употреба:

Чистењето и дезинфекцијата се одвива во еден чекор. Во случај на особено потешки онечистувања, доколку е потребно може да се направи дополнително предчистење со киселински пенлив чистач како на пример, Arcana® acid foam. Пригответе го растворот до посакуваната концентрација.

Пакување:

  • Шише од 2 L
  • Канистер од 10 L
  • Канистер од 30 L